Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z młodym porem pieczony w folii

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 600 g
młody por 1 szt
zimne masło 10 g
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z młodym porem pieczony w folii

Filet opłucz zimną wodą, osusz papierowym ręcznikiem i podziel na trzy równe części. Pora pokrój na dość grube talarki.
Przyszykuj trzy arkusze folii aluminiowej. Każdy z nich posmaruj masłem (najłatwiej po prostu przejechać kostką po folii), następnie połóż filety skórą do dołu. Przypraw rybę solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, skrop dość obficie sokiem z cytryny. Na każdym płacie ryby połóż cienki plasterek masła i posyp porem. Zawiń każdy kawałek w folię tworząc paczuszkę.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz przez około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 15.12.2013 09:38
jest wyśmienity też takiego przyrządzam
Krzysztof15 15.12.2013 09:36
uwielbiam, palce lizac
patryska76 15.12.2013 07:41
Z pewnością "niebo w gębie" ;-) ;-)
Romanowka 15.12.2013 07:33
Super propozycja. Wygląda smacznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak