Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakao korzenne z piankami

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szkl.
kakao 2 łyżeczki
cynamon 1/2 łyżeczki
cukier trzcinowy do smaku
Pianki białe Marshmallow kilka szt.
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kakao korzenne z piankami

Do garnuszka wlewamy mleko i podgrzewamy.
Do kubeczka wsypujemy kakao, przyprawę piernikową, cynamon i mieszamy, wlewamy odrobinę ciepłego mleka i dokładnie mieszamy do rozpuszczenia składników.
Wlewamy do reszty gotującego się mleka i podgrzewamy 1-2 minuty.
Dosładzamy do smaku cukrem trzcinowym, ale nie za dużo (pianki są słodkie).
Kakao przelewamy do kubka i dekorujemy piankami.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 16.12.2013 18:10
Dziękuję za miłe komentarze :)
Gracer 15.12.2013 19:56
super przepis
Olga_SK 15.12.2013 10:42
Wygląda bajecznie :)
Agata3 15.12.2013 09:45
świetne kakao, aż ślinka leci;)
Konczi 15.12.2013 08:52
pomysłowo :D
patryska76 15.12.2013 07:43
Ciekawy smak musi mieć takie kakao ;-) Interesujący przepis ;-)
Magula 15.12.2013 01:07
zachęcająco do konsumpcji wygląda
Mniam 15.12.2013 00:53
Jakie pyszne kakao. Z piankami to już zupełnie coś nowego :)
w mojej kuchni 15.12.2013 00:21
ale smakołyki
Jadwiga/Jaga85 14.12.2013 23:51
Fajny ten przepis:)
Monika-twin 14.12.2013 22:57
Mniam,fajne
Niki22 14.12.2013 22:01
fajne połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak