Kaczka duszona w winie

Kaczka duszona w winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1 kg
  • wino białe wytrawne

    2 szklanki
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • cebula

    3 szt
  • olej

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz w ziarnach

    do smaku
  • grzyby suszone

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą i oczyszczoną kaczkę pokroić na porcje, włożyć do garnka, osolić, dodać wino, szklankę wody i bulion. Dodać pokrojone w cząstki cebulę, oliwę, grzybki, kilka ziaren pieprzu, olej i sok z cytryny. Przykryć i dusić na wolnym ogniu. Sos przyprawić pieprzem i solą. Gotową kaczkę wyłożyć na półmisek, polać przetartym przez sito sosem i obłożyć ziemniakami z koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Angelika10

20.08.2011 23:58
Fajne

marzencia2007

19.09.2010 18:18
nie lubie kaczki :|

Monika193

11.09.2010 10:45
oj ,fajne danie

Małgorzata113

01.08.2010 10:02
pewnie smaczna ta kaczka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat