Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokardki z sosem śmietanowo grzybowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 1 szklanka
cebula 1/2
natka pietruszki 5 gałązek
jogurt naturalny 200 ml
olej roślinny
żółtko jajek 2
masło 1 łyżeczka
sól
pieprz
makaron kokardki 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kokardki z sosem śmietanowo grzybowym

Kroki postępowania

1
Grzyby namoczyć w wodzie (najlepiej na noc) i wypłukać.
Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć pokrojone grzybki oraz cebulę.
Krok 1 - Kokardki z sosem śmietanowo grzybowym foto
2
Po ok. 5 min do jogurtu (lub śmietany) dodać grzyby z patelni aby ją "zahartować", wymieszać i wlać na patelnię. Dodać masło do smaku.Nie zagotowywać. Zdjąć z gazu i wlać dwa żółtka po czym energicznie mieszać.
Dodać pokrojoną natkę pietruszki, sól i pieprz.
Krok 2 - Kokardki z sosem śmietanowo grzybowym foto
3
Makaron ugotować al dente i dodać do sosu.
Krok 3 - Kokardki z sosem śmietanowo grzybowym foto
4
Podawać posypane natką pietruszki.
Krok 4 - Kokardki z sosem śmietanowo grzybowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tessinka 13.12.2013 22:58
jak ja lubie takie dania mniam
Poison1988 13.12.2013 21:34
uwielbiam takie sosiki do makaronu :) mniam!
Joannasz3190 13.12.2013 20:30
Pyszności :)
sanielcia 13.12.2013 19:44
wygląda bardzo apetycznie
Konczi 13.12.2013 19:40
o jest smacznie
Czarnula87 13.12.2013 19:21
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak