Kluski szpinakowo-twarożkowe z sosem ,,trójserowym,, :

Kluski szpinakowo-twarożkowe z sosem ,,trójserowym,, :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieprz mielony + pieprz grubo mielony do posypania ,2 łyżki masła ,1 szklanka śmietany kremówki 36 %

  • 5 dag utartego sera Chedar ,1 serek topiony kremowy Gouda ( kwadracik )- przekrojony na cztery części

  • jajko

    1 szt.
  • mąka ziemniaczana

    1/2 szklanki
  • camembert

    1/2 krążka
  • czosnek

    1 ząbek
  • biały ser

    10 dag (śmietankowy)
  • mrożony szpinak

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nastawić w dużym garnku osoloną wodę na gotowanie klusek . Rozmrożony szpinak, ser biały, jajko , mąkę ziemniaczaną , szczyptę soli wymieszać . Dodawać mąkę pszenną ( zacząć od ½ szklanki ) po woli tak by osiągnąć gęstość ciasta jak na kluski kładzione . W rondelku roztopić masło , wlać śmietankę wrzucić sery .Delikatnie gotować cały czas mieszając aż sery się rozpuszczą . Doprawić czosnkiem ( lub kostką czosnkową ), pieprzem .Podawać kluski z sosem serowym posypany dodatkowo grubo mielonym pieprzem .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marzena40

24.04.2011 12:06
super pomysł

patusia

24.04.2011 00:02
Świetny przepis, pycha :)

Joanna108

10.10.2010 08:45
Pyszne połączenie i przywodzi na myśl włoskie inspiracje...super !!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat