Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

,,Fałszywe gołąbki z żeberek „:

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

6-10 sparzonych dużych liści kapusty włoskiej ( lub zwykłej),8-10 dag przecieru pomidorowego
wywar mięsny 0,5 l z gotowanych żeberek
cebula 3 szt.
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ,,Fałszywe gołąbki z żeberek „:

Cebule drobno usiekać i usmażyć na oleju na złoto. Na każdym liściu kapusty kłaść kawałek mięsa z żeberek, łyżkę smażonej cebuli, łyżeczkę ketchupu i posypać pieprzem . Zawinąć jak gołąbki. W garnku ułożyć na dnie 1 duży liść kapusty. Na nim ściśle zawiniątka z żeberkami. Zalać wywarem z gotowania i dusić ok. 40 minut. Rozrobić przecier w odrobinie wywaru i wlać do garnka. Doprawić do smaku .Podawać w sosie z ziemniakami ( lub chlebem ) jak kto lubi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 11.02.2011 18:35
Ciekawy przepis, tak bardziej \"na bogato\"

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak