Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowa sałatka z czerwonej fasoli

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

PUSZKA CZERWONEJ FASOLI 240 g bez zalewy
2 ząbki czosnku
tartego żółtego sera gouda pół szklanki
płaska łyżeczka czosnku granul
majonez
świeży koperek lub natka pietr
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowa sałatka z czerwonej fasoli

Wykonanie jest banalnie proste, bo należy tylko wyjąć fasolę z zalewy, dodac do niej żółty ser, starty na tarce o grubych oczkach, dodać też łyżkę majonezu, granulowany czosnek, ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem, wymieszać bardzo dokładnie i schłodzić przed podaniem. Sałatka mimo swej prostoty robi furorę na każdej rodzinnej imprezie lub na grillu z przyjaciółmi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 12.12.2013 10:55
ciekawe smaki
Ela_K 12.12.2013 09:23
znakomita sałatka
Paolcia 12.12.2013 09:19
bajecznie wygląda :)
kriko 12.12.2013 09:15
wyglada smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak