Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hodujemy kiełki.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełki rzodkiewki 1 łyżka
kiełki 1 (kapusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Hodujemy kiełki.

Jest okres zimowy i brakuje świeżych warzyw.Możemy wspomóc się jedząc kiełki samodzielnie wyhodowane.Są one źródłem najcenniejszych witamin,soli mineralnych i różnych składników wzmacniających.
Ja hoduję w specjalnym zestawie .Do jednego pudełka z perforacją nasypałam nasionka rzodkiewki,a do drugiego kapusty i przelewam wodą przynajmniej raz dziennie.Po 3 dniach mamy kiełki.Kiełki rzodkiewki(czerwone) są bardzo wyraziste w smaku,kapusty łagodne. To samo można zrobić wykorzystując szerokie szklane naczynie z gazą,pamiętamy to ze szkoły.Prosta kanapka z twarożkiem i kiełkami jest naprawdę smaczna i zdrowa,dobry dodatek do sałatek i dań obiadowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Prts drive 13.03.2017 18:34
ale przecież to nie jest przepis !!!
romanrafal
romanrafal 30.09.2014 18:46
super kiełki bardzo lubię
agnieszka214 12.12.2013 08:42
tez sana hoduje i polecam
margaret 12.12.2013 08:21
kiełki są super
Bernadeta1 12.12.2013 00:31
muszę koniecznie wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak