Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Precle i paluszki

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
drożdże 40 g
sól 1 łyżeczka
cukier 0,5 łyżeczki
woda letnia 1 szkl
mak
kminek

Przepis i sposób przygotowania na: Precle i paluszki

Do 0,5 szklanki wody wsypać drożdże z cukrem, dokładnie wymieszać. Mąkę wsypać do miski dodajemy sól, robimy dołek i wlać drożdże i wodę, wyrobić ciasto nakryć sciereczką, Kiedy ciasto wyrośnie, formować z ciasta precle i odstawić do wyrośnięcia. Precle wrzucić na chwilę na wrzątek, następnie wyjąć na deskę posypaną makiem i kładziemy na blaszkę. Można posypać również kminkiem. Piec w temp 175 st przez ok 20 min aż precle ladnie się zrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 12.12.2013 18:28
świetnie wyglądają!
monia2005 12.12.2013 08:22
wyglądają bardzo apetycznie
Jadwiga/Jaga85 11.12.2013 22:28
Super są!!
V_kuchareczka 11.12.2013 21:18
rewelacyjne
Pyszota 11.12.2013 20:55
bardzo fajna przekąska
Noruas 11.12.2013 20:33
rewelacyjnie Ci wyszlo
Renata9 11.12.2013 19:43
jakie pyszne precle
idealme 11.12.2013 19:42
pięknie wyglądają!
patryska76 11.12.2013 19:30
Pyszności ;-)
Jusiaa 11.12.2013 19:28
Świetne :)
Konczi 11.12.2013 19:12
to musi być pyszne
Kuchenka 11.12.2013 18:36
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak