Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z wątróbek .*.

5.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki drobiowe 40 dag
cebula 10 dag
smalec 3 dag
masło 10 dag
mleko 1/2 szklanki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
grzyby suszone 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z wątróbek .*.

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 1 - Pasztet z wątróbek .*. foto
2
Grzyby starannie wymyć, namoczyć w wodzie z dodatkiem mleka, a następnie ugotować je do miękkości. Wywar odparować do 4 łyżek.
Krok 2 - Pasztet z wątróbek .*. foto
3
Cebulę pokroić w plasterki i udusić na smalcu, podlewając wodą. Pod koniec dodać pokrojone wątróbki i dusić jeszcze 10 min.
Krok 3 - Pasztet z wątróbek .*. foto
4
Wątróbki z cebulą po ostudzeniu zmielić 3 razy, dodać wywar grzybowy, masło i po szczypcie przypraw. Starannie wymieszać, doprawić do smaku, włożyć do miseczki i schłodzić.
Krok 4 - Pasztet z wątróbek .*. foto
5
Podawać z chrzanem.
Krok 5 - Pasztet z wątróbek .*. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 24.12.2016 15:30
pysznie podany :-)
2milutka 30.11.2016 19:22
coś co uwielbiam
AgaS10 09.12.2014 12:40
świetny pasztet:)przepis do wypróbowania:)
Tahitha 07.03.2014 09:23
Lubię pasztety :)
Rycerz
Rycerz 27.12.2013 21:07
Uwielbiam pasztety!
barbara11561 14.12.2013 09:40
Też bym dodała grzyby do pasztetu,może dodałaś tylko zapomniałaś dopisać??
IZABELA29 12.12.2013 11:56
ja bym zmieliła te grzyby i dodała do wątróbki :)
ben-ka 11.12.2013 22:31
A z tych grzybów,to tylko wywar jest potrzebny? a co z grzybami? ich się nie wykorzystuje w tym pasztecie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak