Duszony indyk

Duszony indyk

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1,2 kg
  • ząbek czosnku

    3
  • sól

  • ocet

    łyżeczka
  • szuszone śliwki

    kilka
  • cebulki małe

    3
  • oliwki zielone

    2 łyżki
  • kapary

    łyżka
  • wino białe wytrawne

    kieliszek
  • cukier

    łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek posiekać utzreć z pieprzem oregano solą dodac ocet wymieszany z łyzką wody. natrzeć mięso, włożyc do garnka dodać śliwki obrane cebulki liść laurowy oliwki i kapary. Wlać łyżkę wody, zamieszac i odstawić w chłodne miejsce na 3-4 godziny. Po tym czasie wlac wodę aby sięgała do połowy mięsa, zagotowac zmniejszyć płomień, dusic pod przykryciem aż mięso będzie prawie miękkie. doprawic winem wsypać cukier i dusić jeszce ok 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

14.10.2011 20:50
mniam

Justyna Jussstiii

10.10.2011 12:42
smaczne

Grażyna13

01.08.2011 16:08
bardzo mi się podoba :)

jasiek

10.07.2011 23:39
wyśmienity

mamusia1

28.08.2010 22:54
już niedługo wypróbuje go!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat