Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piramidki ziemniaczane po szwajcarsku

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 80 dag
cebula 2 szt
szczypiorek usiekany 2 łyżki
kwaśna śmietana 5-6 łyżek
pomidory 2 szt
olej do smażenia
sól
pieprz
ząbki czosnku 2

Przepis i sposób przygotowania na: Piramidki ziemniaczane po szwajcarsku

Kroki postępowania

1
Zimniaki obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy 1 posiekaną cebulkę, czosnek i szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Krok 1 - Piramidki ziemniaczane po szwajcarsku foto
2
Nabieramy łyżką porcje masy i smażymy małe placki na rozgrzanym oleju. Odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Krok 2 - Piramidki ziemniaczane po szwajcarsku foto
3
Pomidory i cebulę kroimy w plasterki. Układamy na plackach. Oprószamy solą i pieprzem i przykrywamy kolejnym plackiem. Czynność powtarzamy 2-krotnie.
Krok 3 - Piramidki ziemniaczane po szwajcarsku foto
4
Tworzymy małe piramidki. Wierzch ozdabiamy śmietaną i pomidorem.
Krok 4 - Piramidki ziemniaczane po szwajcarsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 11.03.2014 15:42
bardzo dobre
Ania84 12.12.2013 11:20
Zamiast śmietany można polać sosikiem czosnkowym :)
Marlenka.S 11.12.2013 16:52
świetnie wyglądają te placki
Olga_SK 11.12.2013 14:26
smakowicie podane :)
Kuchenka 11.12.2013 14:00
super danie
pawel123 11.12.2013 09:23
bardzo smaczne
Jusiaa 11.12.2013 08:43
świetna ta piramidka :)
Paolcia 11.12.2013 08:37
mmmm uwielbiam :)
Edith85 11.12.2013 08:33
pyszności :)
jasiek 11.12.2013 03:20
coś wspaniałego
Ania84 11.12.2013 00:18
i do tego jakie proste:)
Barbara13 10.12.2013 23:24
o jakie fajne :)
bhb8 10.12.2013 23:12
ładnie to wygląda :)
Konczi 10.12.2013 22:38
jakie ładne danie :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak