Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkiem bez drożdży

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
jogurt grecki 1 szklanka
jajko 1
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
cukier 2 łyżki
jabłko 1
cukier puder
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkiem bez drożdży

Do miski wbijamy jajko, dodajemy cukier i chwilę miksujemy, następnie dodajemy stopniowo mąke zmieszaną z proszkiem oraz jogurt (jeśli ktoś nie ma może być śmietana 12%).Jabłko obieramy, kroimy w niewielką kostkę, dodajemy do ciasta i mieszamy. Mase nakładamy łyżką na rozgrzany olej, racuchy smażymy na rumiany kolor. Jemy na ciepło, posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 10.10.2015 23:52
smkowite racuchy
fotoviderek 02.02.2014 10:55
Takie lubię :)
Jagódka77 03.01.2014 12:56
właśnie dziś mam na obiad racuchy, robię według podobnego przepisu, są pyszne
aginaa 11.12.2013 07:46
lubie takie racuchy
Justynka958 11.12.2013 00:09
przepyszne :)
Sroczka 10.12.2013 23:44
Taki deser to ja bym zjadła.
Konczi 10.12.2013 22:39
uwielbiam racuszki!
Katarzyna/kate1980 10.12.2013 21:41
często robię z jogurtem placki wychodzą zawsze pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak