Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka jelenia w czerwonym winie

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 60 dag
cebula 3
wino czerwone wytrawne 150 ml
mąka pszenna 3 łyżki
smalec do smażenia
Majeranek suszony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka jelenia w czerwonym winie

Kroki postępowania

1
Mąkę, pieprz oraz paprykę mieszamy ze sobą.
Krok 1 - Wątróbka jelenia w czerwonym winie foto
2
Wątróbkę z jelenia kroimy w paski.W przygotowanej panierce obtaczamy wątróbkę.
Krok 2 - Wątróbka jelenia w czerwonym winie foto
3
Na patelni rozgrzewamy smalec. Wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka.
Krok 3 - Wątróbka jelenia w czerwonym winie foto
4
Gdy się zarumieni dodajemy wątróbkę. Zwiększamy ogień i smażymy kilka minut.
Krok 4 - Wątróbka jelenia w czerwonym winie foto
5
Następnie podlewamy czerwonym winem.
Krok 5 - Wątróbka jelenia w czerwonym winie foto
6
Dodajemy majeranek i dusimy kilka minut. Smacznego.
Krok 6 - Wątróbka jelenia w czerwonym winie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 11.12.2013 07:45
nie jadlam takiej watrobki ;p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak