Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z ananasem i wątróbką jelenia

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 35 dag
wątróbka 40 dag
ananas 3 plastry
papryka żółta 1
pieczarki 8
cebula 2
Stek z grilla Prymat do smaku
sól do smaku
cukinia 1
boczek 35 dag
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z ananasem i wątróbką jelenia

Kroki postępowania

1
Wątróbkę z jelenia kroimy w kostkę. Posypujemy pieprzem ziołowym.
Krok 1 - Szaszłyki z ananasem i wątróbką jelenia foto
2
Boczek oraz łopatkę również kroimy w podobne kawałki. Przyprawiamy solą i przyprawa do steku.
Krok 2 - Szaszłyki z ananasem i wątróbką jelenia foto
3
Plastry ananasa, paprykę, cebulę, pieczarki oraz cukinię również kroimy w celu późniejszego nadziania na kijki.
Krok 3 - Szaszłyki z ananasem i wątróbką jelenia foto
4
Gdy wszystkie składniki są przygotowane nabijamy je kolejno na kijki do szaszłyków.
Krok 4 - Szaszłyki z ananasem i wątróbką jelenia foto
5
Tak przygotowane szaszłyki układamy na blaszce. Posypujemy jeszcze solą i papryką do smaku. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i pieczemy około 30 minut.
Krok 5 - Szaszłyki z ananasem i wątróbką jelenia foto
6
Smacznego.
Krok 6 - Szaszłyki z ananasem i wątróbką jelenia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 11.12.2013 07:46
ale ty lubisz kombinowac :)
Mati13 10.12.2013 20:59
na pewno są super w smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak