Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 0,5 kostki
cukier puder 0,5 szklanki
kakao 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
czekolada 100 gram
woda 2 (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa

Kroki postępowania

1
Masło całkowicie rozpuścić. Dodać cukier puder, czekoladę i mieszać energicznie by dokładnie się rozpuścił.
Krok 1 - Polewa czekoladowa foto
2
W 2 łyżkach wrzącej wody rozpuścić łyżeczkę żelatyny. (dzięki żelatynie polewa nie będzie się kruszyć przy krojeniu) Z ognia ściągnąć rozpuszczone masło, czekoladę i cukier. Dodać Kakao i dokłanie wymieszać.
Krok 2 - Polewa czekoladowa foto
3
Po przestudzeniu czekolada jest gotowa. Wystarczy rozprowadzić ją po wypieku ;)
Krok 3 - Polewa czekoladowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 17.12.2013 20:36
czekolada dopisana, masło nie zmienione na widoczną na zdjęciu margarynę...
SmacznaPyza 10.12.2013 19:19
piszesz masło a widać margarynę.... czekolady też brak, jest tylko kakao
Beata999 10.12.2013 19:17
Muszę wypróbować przepis,jest ciekawy z tą żelatyną.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak