Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie norweskie w słodkiej cebuli z marynowanymi rydzami .*.

3.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledź norweski 600 g
marynata
oliwa 1/2 szklanki
cebula biała 2 sztuki
miód pszczeli 1 łyżka
sok z cytryny 1 cytryna
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Owoc jałowca cały Prymat 5 ziaren
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziaren
rydze 12 (marynowane)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie norweskie w słodkiej cebuli z marynowanymi rydzami .*.

Wymoczone w zimnej wodzie filety śledziowe osuszyć, obciąć końcówki, włożyć do marynaty przygotowanej poprzez połączenie wszystkich jej składników i odstawić na ok. 12 godzin.
Śledzie ułożyć na talerzach z marynowanymi rydzami, przed podaniem skropić marynatą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 22.10.2015 13:57
sledzie sa smaczne
kicius 05.02.2014 15:45
wyglada apetycznie
mufinka79 10.12.2013 17:33
Ciekawe połączenie :)
patryska76 10.12.2013 17:03
Bardzo ciekawy przepis ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak