Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grochem i suszonymi grzybami .*.

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
grzyby suszone kilka sztuk
Pieprz biały mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
kminek Prymat
groch 200 namoczony w wodzie
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Porada

Technologiczna porada Beko: Do gotowania na płycie indukcyjnej musisz zazwyczaj używać specjalnych garnków, ale… pamiętaj, że równie dobrze sprawdzają się starsze, stalowe garnki. W niemal każdej kuchni znajdziesz jeden czy dwa.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grochem i suszonymi grzybami .*.

Grzyby zagotować, wystudzić i pokroić na mniejsze kawałki, pozostawiając wodę, w której gotowały się grzyby.
Kapustę pokroić, przełożyć do garnka i zalać wodą. Dodać groch, suszone grzyby i przyprawy. Całość gotować do miękkości, dodając niewielką ilość wody, w której gotowały się grzyby. Tak przygotowaną kapustę podawać z gotowanymi ziemniakami skropionymi olejem lnianym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 11.12.2017 23:18
Smakowicie pyszna kapusta. Ja też robię kapustę z grochem i grzybami;)
monikaT83 03.12.2015 12:15
Ja znam dwa rodzaje kapust- albo z grzybami albo z grochem ale takiego połączenia nie znałam a bardzo fajne jest:)
Rycerz
Rycerz 30.12.2013 01:56
Wspaniałe danie.
Anna133 26.12.2013 09:00
wspaniałe danie ,piękni podane
paulina2157 10.12.2013 19:14
moje ulubine wigilijne danie
Adamorek 10.12.2013 15:26
spróbuję na święta
dodi 10.12.2013 15:00
przepyszna kapusta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak