Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polewa czekoladowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

3/4 kostki masła
1/2 szkl cukru pudru
1\\3 szkl kakao
4-5 łyżek śmietanki
2 łyżki mleka w proszku

Przepis i sposób przygotowania na: polewa czekoladowa

W małym garnuszku na małym ogniu roztapiamy masło i ciągle mieszajac dodajemy śmietanę,l cukier kakao i mleko w proszku. Wszystko razem mieszamy na jednolitą masę i wystudzoną polewamy wierzch biszkoptu lub innego wypieku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak