Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowa potrawka

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczka 15 dag
miąższ z dyni 20 dag
słonecznik 2 łyżki
makaronu Tagliatella 250 gram
olej do smażenia
Pieprz czarny Prymat w młynku
jarmuż 10 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowa potrawka

Kroki postępowania

1
Jarmuż pozbawiamy grubych części łodygi. Tak przygotowany delikatnie obgotowujemy, odcedzamy, studzimy i siekamy na mniejsze części.
Krok 1 - Dyniowa potrawka foto
2
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę , oprószamy przyprawami i smażymy na oleju.
Krok 2 - Dyniowa potrawka foto
3
Dynię kroimy w kostkę i dodajemy do filetu. Razem smażymy do momentu jak stanie się miękka.
Krok 3 - Dyniowa potrawka foto
4
Do tak przygotowanych składników dodajemy jarmuż oraz słonecznik. Całość razem smażymy około 3-5 minut doprawiając do smaku.
Krok 4 - Dyniowa potrawka foto
5
Między czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Gotowy odcedzamy i łączymy z przygotowanym jarmużowo-dyniowym farszem.
Potrawę porcjujemy na talerze. Podajemy na ciepło.
Krok 5 - Dyniowa potrawka foto
6
Tagliatelle to klasyczny włoski makaron kształtem przypominający wstążki. Uwielbiam go nie tylko za smak, ale i piękny wygląd na talerzu. Tym razem podałam go z dynią, jarmużem oraz filetem. Połączenie okazało się być bardzo smakowite.
Krok 6 - Dyniowa potrawka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.01.2014 19:51
Warto tak zgotować.
pierniczkowo 11.12.2013 10:22
świetne danie, musi być pyszne :)
Renata9 10.12.2013 19:54
pyszna potrawka
dodi 10.12.2013 15:07
fajna ta potrawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak