Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet ze szczupaka z kiełkami słonecznika .*.

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynata
czosnek
Pieprz biały mielony Prymat
mąka 2 łyżki
olej do smażenia
kiełki słonecznika 100 g
olej lniany 2 łyżki
cytryna 1
sok z cytryny 1/2 cytryny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
szczupak 600 bez skóry

Przepis i sposób przygotowania na: Filet ze szczupaka z kiełkami słonecznika .*.

Umyte i oczyszczone filety ze szczupaka pokroić na równe części, natrzeć czosnkiem, obłożyć gałązkami tymianku, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 4-6 godzin.
Po wyjęciu z marynaty rybę oprószyć mąką i usmażyć z obu stron na złoty kolor. Tak przygotowaną rybę podawać z kiełkami słonecznika skropionymi olejem lnianym i sokiem z cytryny oraz ziemniakami puree aromatyzowanymi świeżo tartym chrzanem. Danie udekorować cząstkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 20.10.2016 09:52
zainspirował mnie Pan Robert
Megi 07.02.2014 07:40
ciekawy smak
jasiek 14.12.2013 02:38
Pyszna sprawa
Romanowka 10.12.2013 14:32
Wygląda smakowicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak