Sposób przygotowania

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojone grzyby wraz z cebulą i czosnkiem. Pod koniec smażenia podlać winiakiem, a gdy alkohol odparuje dodać do gotującego się rosołu (kilka grzybów pozostawić do dekoracji). Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.
Gdy grzyby będą miękkie całą zupę dokładnie zmiksować, zabielić śmietaną i ponownie zagotować. Podawać z łazankami i podsmażonymi wcześniej plastrami grzybów.

Komentarze

  • 0
    237120_kobieta_kolorowe_paznokcie_manicure_kubek
    Opublikowano

    Kuchenka

    pięknie się prezentuje i jest bardzo apetyczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    pięknie się prezentuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Barbara13

    ależ pyszności :)
  • 0
    1
    Opublikowano

    Ola1984

    Uwielbiam krem grzybowy, z tymi składnikami musi smakować wybornie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    rewelacyjna propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !