Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa aromatyzowana oliwą truflową podana z łazankami .*.

5.0
(25)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Ciekawy przepis na uwielbianą zupę grzybową podaną z łazankami. Jeśli macie ochotę w tym roku może taka właśnie zupa zagościć na Waszym wigilijnym stole. Decyzja należy do Was, to jak?

Składniki:

cebula 0,5 sztuki
czosnek 2 sztuki
bulion warzywny 800 mililitrów
śmietana 100 mililitrów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
makaron łazanki 160 gramów
borowiki 200 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa aromatyzowana oliwą truflową podana z łazankami .*.

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojone grzyby wraz z cebulą i czosnkiem. Pod koniec smażenia podlać winiakiem klubowym*, a gdy alkohol odparuje dodać do gotującego się rosołu (kilka grzybów pozostawić do dekoracji). Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.

Gdy grzyby będą miękkie całą zupę dokładnie zmiksować, zabielić śmietaną i ponownie zagotować. Podawać z łazankami i podsmażonymi wcześniej plastrami grzybów.

* jeśli macie ochotę możecie dodać winiak klubowy do zupy - nie więcej niż 50 ml.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 25.12.2014 18:59
rewelacyjna propozycja
Ola1984 10.12.2013 15:11
Uwielbiam krem grzybowy, z tymi składnikami musi smakować wybornie.
Barbara13 10.12.2013 13:44
ależ pyszności :)
gosia561 10.12.2013 13:43
pięknie się prezentuje
Kuchenka 10.12.2013 13:19
pięknie się prezentuje i jest bardzo apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak