Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1 szklanka
cukier 12 dag
masło 12 dag
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczka
ser biały 1 kg
jaja 4 sztuki
żółtko jajek 4 sztuki
cukier 1 szklanka
olej 3/4 szklanka
budyń waniliowy 2 opakowania
mleko 2 szklanki
wierzch
białko 4 sztuki
cukier 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik

Składniki na ciasto zagniatamy, zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy na lodówki na około 1 godzinę. Wyjmujemy, rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Podpiekamy około 15 minut.
Wszystkie składniki na masę serowa miksujemy. Gotową masę przelewamy na ciasto. Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach.
Białka ubijamy na sztywno, pod koniec stopniowo wsypujemy cukier.
Pianę wykładamy na ser i pieczemy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 10.12.2013 21:42
bardzo fajnie wyszedł
Małgorzata9 10.12.2013 20:42
wspaniałe ciacho
pajbek 10.12.2013 11:36
Super serniczek :-)
Monia 10.12.2013 09:29
Wygląda apetycznie :)
Wiesława1 10.12.2013 08:50
wszystkie serniki są super
monisia1977 10.12.2013 06:22
fajnie wygląda
Michał2 09.12.2013 22:14
pyszny sernik
Justynka958 09.12.2013 22:07
mniaam pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak