Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica w czosnku pieczona

3.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
oliwa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica w czosnku pieczona

Kroki postępowania

1
Polędwiczki dokładnie umyć, osuszyć. Natrzeć oliwą, solą morską, pieprzem oraz papryką słodką w proszku. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plastry. Plastrami czosnku obłożyć polędwiczki, zawinąć w folię aluminiową.
Krok 1 - Polędwica w czosnku pieczona foto
2
Odstawić na kilka godzin do lodówki. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Polędwiczki piec około 50 minut- 1 godziny. Przed końcem pieczenia rozerwać folię aby mięso się przyrumieniło.
Krok 2 - Polędwica w czosnku pieczona foto
3
Pokroić w plastry i podawać.
Krok 3 - Polędwica w czosnku pieczona foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 14.01.2014 12:54
najlepsza taka domowa i aromatyczna
Angelika10 21.12.2013 08:13
pyszna polędwica
Alex_M 12.12.2013 09:46
rewelacja!
ONY_za_kare 11.12.2013 13:09
wspaniałe miesko!
adelajda 10.12.2013 20:23
super smak musi mieć taka polędwiczka :)
Krystyna32 10.12.2013 15:36
pysznie wygląda
IlonaAlbertos 10.12.2013 14:03
Musi być pyszna.
Wiesława1 10.12.2013 08:52
świetne mięsko
Justynka958 09.12.2013 22:09
musi być pyszna :))
Maria 70 09.12.2013 21:34
Lubię delikatny smaczek czosnku.
Renata9 09.12.2013 21:24
pyszna polędwica
bhb8 09.12.2013 21:12
Lubię doprawiać mięso czosnkiem :)
Barbara/zuza22_85 09.12.2013 21:07
bardzo apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak