Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone pomidory kiszone

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 2 kg
koper
chrzan korzeń
czosnek
woda 2 l
sól 1 1/2 łyżka
liście porzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone pomidory kiszone

Pomidory dokładnie myjemy i przekładamy do wyparzonych słoików. Do każdego słoika przekładamy po 2 ząbki czosnku, baldach kopru, kawałek chrzanu, na wierzch po 2-3 liście porzeczki. Wodę gotujemy z solą. Solanką zalewamy pomidory. Słoiki zakręcamy i odstawiamy. Świetnie nadają się do sałatki obiadowej!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 27.05.2016 23:44
chętnie bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak