biszkopt kakaowy

biszkopt kakaowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 5 jaj

  • 1 szkl. cukru

  • 1 niecała szklanka mąki

  • 1\\2 szkl kakao

  • 1 łyzeczka proszku

  • 1 torebka cukru waniliowego

  • kilka kropel alkocholu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ubić pianę z białek, do której dodajemy cukier,cukier waniliowy, alkochol i dalej ubijamy jak na bezy. Do takiej lśniącej masy dodajemy żółtka i dosypujemy stopniowo mąkę,kakao, całość lekko mieszając pieczemy ok 30 min w temp najpierw 160 póżniej zwiększamy do 180 st.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat