Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulion z pulpetami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
sól i pieprz do smaku
filet kurczaka podwójny 1 sztuka
bulion warzywny 1,5 litra
cuknia mała 1 sztuka
pepperoni 1 szt.
skórka z limonki (starta)

Przepis i sposób przygotowania na: Bulion z pulpetami

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć z tymiankiem.
Filet przekręcić w maszynce, dodać skórkę z limonki, podsmażoną cebulkę, jajko, bułkę tartą i tymianek, sól i pieprz.
Krok 1 - Bulion z pulpetami foto
2
Wyrobić masę. Robić pulpety wielkości orzechów włoskich i wrzucać na bulion warzywny. Gotować na małym ogniu około 10 minut.
Krok 2 - Bulion z pulpetami foto
3
Dodać paski cukinii i pokrojoną papryczkę. Gotować do miękkości cukinii.
Krok 3 - Bulion z pulpetami foto
4
Przełożyć na talerze, posypać natką.
Krok 4 - Bulion z pulpetami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 09.12.2013 17:57
dobra zupka
Aleksandra/Olcia 09.12.2013 09:22
rozgrzewająca zupka
Ania321 09.12.2013 09:10
wygląda pysznie :)
Aga-25 09.12.2013 08:22
dobre to jest
Agnieszka-87-25 09.12.2013 08:03
pożywny i smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak