Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wołowa z patelni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 0,5 kg
oliwa 3-4 łyżki
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wołowa z patelni

Polędwicę opłukac i osączyc dokładnie z wody. Porkoic na plastry w poprzek włókien. Lekko rozbic za pomocą tłuczka, posolic i popieprzyc, obsypac mąką. Smażyc na mocno nagrzanym tłuszczu z obu stron ale nie za długo tak aby w środku pozostała lekko różowa. Podawac z surówką i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 02.09.2011 20:30
ekstra
szajba2 18.05.2011 18:53
podoba mi się
kielcok1 12.04.2011 16:03
ekstra obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak