Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z buraczków czerwonych

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 4
ser feta kilka kawałków
orzech włoski 5
sezam
ocet balsamiczny 3 łyżki
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z buraczków czerwonych

Kroki postępowania

1
Buraki myjemy i zawijamy w folię. Pieczemy do miękkości przez 2 godziny w temperaturze 170 stopni.
Krok 1 - Carpaccio z buraczków czerwonych foto
2
Buraki obieramy.
Krok 2 - Carpaccio z buraczków czerwonych foto
3
Kroimy cieniutkie plasterki.
Krok 3 - Carpaccio z buraczków czerwonych foto
4
Ocet balsamiczny lekko podgrzewamy. Dodajemy cukier i mieszamy aby się rozpuścił.
Krok 4 - Carpaccio z buraczków czerwonych foto
5
Plasterki buraka posypujemy kawałeczkami fety i orzechami włoskimi. Dodajemy również prażone ziarenka sezamu. Całość polewamy octem balsamicznym. Smacznego.
Krok 5 - Carpaccio z buraczków czerwonych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.02.2014 09:11
nie robiłam jeszcze
idealme 08.12.2013 10:38
pięknie zrobione :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak