Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z piersi kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 150 dag
pieczarki 20 dag
śmietana 30% 1/2 szklanki
jajko 3 szt
pietruszka suszona 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z piersi kurczaka

Mięso zmielić razem z obranymi pieczarkami.

Dodać śmietankę żółtka pietruszkę sól pieprz i oregano.

Białka ubić i dodać do przyprawionego mięsa.

Farsz przełożyć do blaszki wyłożonej folią aluminiową. Blaszkę zakryć folią aluminiową i wstawić w drugą blaszkę wypełnioną w 1/3 wodą.

Terrine piec 45 minut w 200 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 08.12.2013 10:07
no nawet fajne
cukiereczek 08.12.2013 09:46
lubię domowe pasztety
w mojej kuchni 08.12.2013 02:54
takie jedzonko lubię..
Niki22 07.12.2013 23:22
pychota :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak