Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowo - Śmietankowe Szaleństwo

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka brzoskwiniowa 1 szt
galaretka agrestowa 1 szt
bita śmietana typu Śnieżka 1 szt
mleko 200 ml
mandarynka 1 sztuka
czereśnie około 6 łyżek
kawa 0,5 (zaparzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowo - Śmietankowe Szaleństwo

Galaretki oddzielnie rozpuść według przepisu na opakowaniu.
Minimalnie je ostudź.
Uszykuj 6 pucharków.
Za pomocą małej łyżki wazowej ponalewaj równą ilość galaretki brzoskwiniowej do pucharków.
Na spód wrzuć po kilka kawałków czereśni.
Pucharki wstaw do lodówki.
Gdy galaretka stężeje ułóż nie niej tuż przy krawędzi pucharka czereśnie ( tak aby utworzyła się okrągła ramka ).
Następnie bardzo delikatnie wlej do pucharka zieloną galaretkę - najlepiej za pomocą łyżki, aby czereśnie pozostały na swoim miejscu.
Pucharki wstaw do lodówki, aby całość zastygła.
W tym czasie mandarynkę obierz, podziel na cząstki i pokrój na małe kawałki.
Śnieżkę ubij wg przepisu na opakowaniu. I dodaj do niej odrobinę zmielonej kawy.

Na agrestowej galaretce rozsmaruj cienką warstwę bitej śmietany, następnie ułóż kawałki mandarynki i przykryj drugą warstwą Śnieżki.
Wierzch możesz delikatnie posypać mieloną kawą.

Smacznego! ;-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 16.01.2014 23:15
Fajny deserek.
Mira85 07.12.2013 14:28
super na deser
iwi 07.12.2013 10:21
Super deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak