Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki na occie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 2 kilogram
sól 0,5 łyżka
ocet 10 % 0,5 szklanki
woda 3 szklanki
cukier kryształ 1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat 1 opakowanie
koper świeży 1 wiązka
czosnek 1 główka
Liść laurowy suszony Prymat 1 opakowanie
Ziele angielskie całe Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki na occie

1.Do każdego czystego słoika wkładamy gałązkę kopru, liść laurowy, ziele angielskie, ząbek czosnku i gorczycę.

2. Ogórki dokladnie opłukać. Osuszone ułożyć w słoikach. (ogórki nie mogąbyć przerośnięta, najlepsze są małe bądź średnie).

3. Zagotować wodę dodać do niej ocet, cukier i sól. Gotować do momentu rozpuszczenia się składników.

4. Gorącą zalewą zalać przygotowane wcześniej słoiki i zamknąć "na gorąco"

5. Ogórki pasteryzować około 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafcio 04.01.2014 22:55
robie bardzo podobnie
SmacznaPyza 06.12.2013 19:25
korniszony to małe ogóreczki, które najpierw się kisi a potem marynuje a Twoje to zwykłe marynowane ogórki
gosia1988 06.12.2013 19:10
robię podobnie - są smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak