Pierogi z kminkiem

Pierogi z kminkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • masło

    1 łyżka
  • woda

    0,5 szklanki
  • ziemniaki ugotowane

    40 dag
  • cebula

    1 szt
  • kminek

    2 łyżek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • twaróg

    10 dag
  • żółtko jaja

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę posiekać i zrumienić na tłuszczu. Ser i ziemniaki zemleć w maszynce. Wymieszać z cebulą i kminkiem, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Do przesianej mąki dodać masło, żółtko i sól. Wszystko posiekać nożem dolewając pół szklanki gorącej wody. Po połączeniu się składników wszystko zagnieść ręką i dokładnie wyrobić. Ciasto rozwałkować na cienko i szklanką wycinać kółka, nakładać farsz i zlepiać brzegi. Pierogi można podawać zaraz po ugotowaniu lub przysmażone na patelni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mela25

23.06.2013 22:51
smakowite cudne

Juleczka20

20.07.2012 09:15
pyszne pierożki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat