Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop korzenny

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1/2 litra
cukier 30 dag
miód 2 łyżki
mandarynka 1 sztuka
Cynamon cały Prymat 10 cm
Goździki całe Prymat 6 sztuk
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1/2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
kardamon 6 rozgniecione

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop korzenny

Wodę zagotować z cukrem dodać cząstki mandarynki, miód i resztę przypraw, wymieszać oraz zagotować. Powstały pachnący płyn po wystudzeniu zostawić na noc w lodówce i następnego dnia zagotować oraz pogotować kilka minut, aby zgęstniał. Gęsty syrop przecedzić i przelać do buteleczek ja swój przelałam do butelki po Jarzębiaczku gdzie na dnie było około 1 cm oryginalnego płynu przez co mój syrop zyskał jeszcze lepszy smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 19.09.2014 20:54
świetny przepis
Niki22 05.12.2013 21:07
genialne :)
treonina 05.12.2013 20:40
bardzo ciekawy pomysł!
kasienka23 05.12.2013 19:49
ciekawy przepis, muszę wypróbować!
Stenka 05.12.2013 16:23
pewnie dobrze rozgrzewa
sanielcia 05.12.2013 14:44
pyszny syrop do herbaty
Olga_SK 05.12.2013 14:10
Ale to musi bosko pachnieć Świętami :D
brioszka 05.12.2013 14:06
rewelacja!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak