Mięso i czosnek pokroić bardzo drobno,posypać sola ,pieprzem ,uniwersalna ,mozna dodac szczyptę curry i usmażyć.Przełożyć usmazone do miseczki.Grzyby suszone chińskie zalewamy cepłą wodą i moczymy jak najdłużej ,następnie pokroić w cienkie paseczki, cebulke posiekać.Makaron sojowy wrzucamy do wrzątku ,przykrywamy pokrywką i tak zostawiamy 3-4 minuty potem odcedzamy i kroimy w kilkucentymetrowe paski, marchewke pokrojoną w słupki poddusić, następnie podsmazamy grzyby chińskie z pieczarkami,papryką, cebulą i 5 płatków korzenia imbiru, wszystkie składniki mieszamy w misce,dodajemy 2 łyżki sosu sojowego,roztrzepane jajko,sól,pieprz i ostra paprykę ,całą masę wkładamy do lodówki do schłodzenia.Bierzemy płat papieru ryżowego i zanurzamy na momnet w ciepłej wodzie lub w piwie potem kładziemy na desce aż zmieknie, nakładamy farsz i zwijamy w niewielkie ruloniki,możemy użyc 2 płatów papieru ,wtedy będziemy mięli pewność ,że farsz będzie dobrze zwinięty i nie będzie się rwał.Ruloniki odstawiamy na chwilkę do wyschnięcia,gotowe sajgonki mozemy smazyć od razu na głębokim oleju do momentu aż zauważymy że nabrały złocistego koloru.Podajemy z frytkami i dowolną surówką ,ja akurat podałam z kapustą z sezamem.