Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beza Walentynkowa

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 szt
cukier puder 250 gr
kisiel wiśniowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Beza Walentynkowa

Białka ubić na sztywną piane, partiami dodac cukier puder i kisiel
ubijać jeszcze kilka minut

Piekarnik nagrzać do 140 st
na papier piekarniczy wyłożyc dwa serca lub kółka szprycą
wstawić na najniższą półkę i suszyć 50 minut
po 5 minutach obniżyć temp do 130 st
Po upływie 50 min piekarnik wyłączyć i pozostawić do ostygnięcia.
Wystudzoną beze wyjąć i delikatnie odkleić od papieru a piekarnik nagrzac jeszcze raz do 100 st
włożyć beze ponownie i wyłączyć... Po wystudzeniu piekarnika powinna być juz sucha.. udekorować dowolnie .. bitą śmietaną i galaretkami lub owocami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 30.04.2011 11:03
o jejku.. REWELACYJNA!! :)
ewelina63 19.03.2011 13:11
cudowna
Motorek 18.03.2011 10:06
smaczne
Koper 02.02.2011 11:12
fajny pomysł walentynkowy :)
Monika192 27.12.2010 20:13
swietnie wygląda i ciekawe jak smakuje
ZEWA 11.12.2010 11:55
śliczna
Ewa104 07.11.2010 11:21
Piękne serducho!
Katarzyna156 20.09.2010 19:52
Pęknie
Kate131 15.09.2010 10:17
pysznosci
banditka 13.09.2010 12:11
no fenomenalne :)
gosia47-47 03.09.2010 17:28
mniam
Lidia11 03.09.2010 00:33
fajny pomysł nie tylko na Walentynki :-)
Sarenka 31.08.2010 23:03
Cudowna!! Az oczy same sie do niej smieja...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak