Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryby w marynacie

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
mąka
sól
pieprz
jajko 2-3
Bułka tarta klasyczna Prymat
marynata
ocet 1 szkl
woda 1,5 szk
suszone pomidory z czosnkiem 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
cukier 2 łyżeczki
kolendra 1 łyżeczka
ziele angielskie kilka ziaren
jałowiec kilka ziaren
cebula biała 1
cebula czerwona 1
marchewka 1
dorsz 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ryby w marynacie

Ryby oczyścić pokroić w dzwonka, posypać przyprawą do ryb. Panierować w mące jajku i bułce tartej, smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.
Usmażone ryby ułożyć w naczyniu.
Przygotować z podanych składników zalewę. Obie cebule pokroić w plasterki, dodać marchewkę pokrojoną na plasterki, dodać przyprawy i zagotować.
Gorącą zalewą zalać ryby i obłożyć cebulką i marchewką z zalewy, można warstwami.

Pojemnik przykryć i odstawić na co najmniej 24 g

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 04.12.2013 18:23
lubię taką rybkę!
Marta11 03.12.2013 20:56
pyszna rybka
Marlenka.S 03.12.2013 18:19
ciekaw marynata, coś innego
Jusiaa 03.12.2013 18:10
Kolorowo i smacznie
Kuchenka 03.12.2013 17:46
ciekawe danie
martyna94 03.12.2013 17:45
świetna rybka
patryska76 03.12.2013 17:40
Pyszna rybka ;-)
marcia7 03.12.2013 17:23
dobra taka przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak