Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z marchewką duszona i buraczki na ciepło

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 600 g
marchewka 2-3
cebula 1
suszone pomidory z czosnkiem 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
sól
pieprz
sos sojowy 2 łyżki
majeranek
bulion 1 szkl
tłuszcz do smażenia
buraczki na ciepło
buraczki 600 g
sól
pieprz
cukier
ocet jabłkowy
mleko 3/4 szkl
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z marchewką duszona i buraczki na ciepło

Buraczki ugotować wcześniej.
Karkówkę pokroić na plastry rozklepać trochę młotkiem. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, na ostrym ogniu przysmażyć z obu stron karkówkę, dodać pokrojoną cebulę i marchewkę, przemieszać, chwilę podsmażyć i dodać bulion oraz przyprawy. Przykryć i dusić ok 40 min, do miękkości.
Buraczki ;
Buraczki zetrzeć na tarce o duzych oczkach, dodać łyżkę octu, łyżkę cukru, szczyptę soli i pieprzu. postawić na ogniu i ogrzewać mieszając. Mleko wymieszać z mąką i dodać do buraczków, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku jeśli czegoś brakuje.
Karkówkę podawać z buraczkami i ziemniakami posypanymi koperkiem i szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnielskaSlodycz 14.01.2014 09:25
zrobię taką.
ewelinapac 26.12.2013 14:25
palce lizać
Rafał10 05.12.2013 18:23
pyszności! Tylko jeść :)
Marlenka.S 03.12.2013 18:21
bardzo dobre połączenie
Iwa27 03.12.2013 17:40
uwielbiam karkówke!
migotka28 03.12.2013 17:38
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak