Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem śliwkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 2 kg
cukier 1,5 kg
żelfix 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: dżem śliwkowy

Śliwki myjemy i pozbywamy się pestek. Wrzucamy je do garnka o grubym dnie i smażymy. Gdy śliwki puszczą sok wrzucamy cukier. Mieszamy często i smażymy na małym ogniu. Gdy śliwki rozpadną się i będą miały gęstą onsystencję dodajemy żelfix. Gotowy dżem przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcay i stawiamy do góry dnem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 03.12.2013 09:34
też taki robię;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak