Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ziemniaczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
grzyby suszone 5 dkg
cebule 3 szt
mąka 2 łyżki
jajko 2 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ziemniaczane

Obrane ziemniaki ugotować. Odcedzić, odparować, przepuścić przez maszynkę lub przetrzeć przez sito. Grzyby dzień wcześniej namoczyć, następnie ugotować i pokroić w paseczki. Cebulę drobno pokroić, zeszklić na tłuszczu. Dodać masę ziemniaczaną i grzyby, wymieszać z mąką, jajami i siekana natką pietruszki. Doprawić do smaku. Masę podzielić na 8 części, uformować kotlety, panierować w tartej bułce.Smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 01.07.2014 10:24
interesujący pomysł
IwonaKa 15.02.2014 21:03
na pewno bardzo smaczne
Róża1 28.12.2013 22:37
też się piszę na taki obiad:-)
olkaaa 06.12.2013 10:05
z chęcią bym zjadła
pestka 05.12.2013 00:07
bardzo smaczny obiad
Ewelina38 03.12.2013 19:55
smakołyki z kuchni mojej babci, ale robiła je bez grzybów :)
Bernadeta 03.12.2013 19:19
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak