Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello na krakersach

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 2 paczki
margaryna 200 g
mleko 0,5 litra
żółtko jajek 3 sztuki
cukier 5 łyżek
cukier wanilinowy 1 sztuka
mąka pszenna 2,5 łyżki
mąka ziemniaczana 2,5 łyżki
wiórka kokosowe 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello na krakersach

żółtka utrzec z cukrem i cukrem wnilinowym, dodac poł szklanki mleka, nastepnie dodac obie mąki. Reszte melka wlac do garnuszka i do gotującego sie wlewac powstała uprzednio mieszanke,ciagle mieszając (ugotwac tak jak budyn) Taki "budyn" ostudzic. Margaryne utrzec dodawac partiami zimny "budyn" na koniec dodac wiórka zostawiajac 2 łyzki na posypanie. Forme do pieczenia standardowa ja wyscielam folia spozywcza i układam krakersy na to 1/3 masy, ową czynnosc powtórzyc jeszcze 2 razy (maja byc 3 warstwy krakersów i 3 masy ) na wierzch posypac uprzednio lekko uprazonymi wiórkami (ja praze na suchej patelni 3 minuty, mieszając)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 03.12.2013 08:39
uwielbiam to ciacho
gosia1988 02.12.2013 20:44
uwielbiam takie ciasta
Janina 02.12.2013 20:33
Świetne ciacho;)
Michał2 02.12.2013 20:30
rewelacja, smaczne!
Gracer 02.12.2013 20:29
super ciacho
Zuzelka 02.12.2013 19:56
Rafaello - uwielbiam, ale na krakersach jeszcze nie jadłam
iwi 02.12.2013 19:16
Pyszne słodkości
joanna__s 02.12.2013 19:07
Robiłam kiedyś podobne. Jest bardzo smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak