Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świeżonka na szybko

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 300-400 g
kiełbasa toruńska 200 g
cebula 1 mała
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
olej do smażenia
boczek wędzony 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Świeżonka na szybko

Kroki postępowania

1
Obieramy cebulę , kroimy dowolnie , smażymy 3-4 minuty na oleju .
Krok 1 - Świeżonka na szybko foto
2
Łopatkę myjemy , osuszamy na papierowym ręczniku , kroimy na średniej wielkości kawałki , wrzucamy na patelnię , smażymy do zrumienienia .
Krok 2 - Świeżonka na szybko foto
3
Boczek kroimy w paski , dodajemy do mięsa , dalej smażymy .
Krok 3 - Świeżonka na szybko foto
4
Kiełbasę kroimy w talarki , dorzucamy na patelnię , całość mieszamy i smażymy , aż wszystko będzie rumiane .
Krok 4 - Świeżonka na szybko foto
5
Pod koniec smażenia solimy i doprawiamy ziołami oraz pieprzem .Najlepiej smakuje jeszcze ciepła .
Krok 5 - Świeżonka na szybko foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 02.12.2013 16:02
Smaczne jedzonko ;-)
IwonaDD 02.12.2013 15:42
u nas się robi podobnie, tylko bez kiełbasy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak