Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń z żóltkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 litr
mąka ziemniaczana 2 lyżki
mąka pszenna 2 lyzki
żółtko jajek 1 szt
cukier wanilinowy 1/2 opakowania
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: budyń z żóltkiem

Mleko (3/4)gotujemy z cukrem .
pozostałą część mleka łączymy z mąkami , cukrem wanilinowym oraz żółtkiem. Kiedy mleko się zagotuje wlewamy zawartość szklanki do garnka i starannie mieszamy. Gotujemy jeszcze 2 minuty ciągle mieszając. podajemy w salaterkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 02.12.2013 16:03
Domowy budyń ? Palce lizać! ;-)
moni0212
moni0212 02.12.2013 15:54
nie ma jak domowy budyń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak