Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne z ciastem francuskim

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 3/4 kg
pomidory krojone z puszki 1 puszka
sól
pieprz
czosnek 2 ząbki
pietruszka natka 1 szczypta
cebula 1 szczypta
ciasto francuskie 1 szt
bazylia 1 łyżka
ser mozzarella 250 (starty)

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne z ciastem francuskim

Mięso smażymy z cebulą pokrojoną. Dodajemy pokrojone pomidory z puszki. Dusimy, przyprawiamy solą, pieprzem.
Czosnek kroimy i wrzucamy do sosu pomidorowego, na koniec dodajemy bazylię.

Ciasto kroimy na 2 części.
Blaszka musi być wielkości połowy ciasta, żeby sos nie wypływał jak przelejemy sos.

Jedną część ciasta wykładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Wylewamy połowę sosu. Posypujemy serem mozzarella. Wylewamy drugą połowę sosu.
Na koniec wykładamy ciasto, które zostało.

Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 190 stopni.
Pozostawiamy na 40 minut w piekarniku.

Podajemy lekko przestygniętą, posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 02.12.2013 11:41
muszę wypróbować
bogusia19 02.12.2013 11:22
apetycznie wygląda
dodi 02.12.2013 11:05
muszę zrobić
Indianerka100 02.12.2013 10:32
jakie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak