Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z borówki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borówka 1 kg
cukier 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z borówki

Owoce borówki zalewamy gorącą wodą i po chwili ją odlewamy. Następnie owoce rozdrabniamy melakserem i wsypujemy do prodiża. Wstawiamy na ogień i gotujemy ok. 10 minut stopniowo dodajemy cukier i mieszamy. Gotujemy 10 minut, wrzące owoce wkładamy do słoiczków, zakręcamy i stawiamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwi 01.12.2013 19:08
Super dżemik
iwi 01.12.2013 18:34
Pyszny dżemik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak