Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone szparagi z sezamem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczek zielonych szparagów
2 łyżki ziaren sezamu
1 łyżka masła
sok z 1/2 cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone szparagi z sezamem

Szparagi gotujemy 5-6 min w osolonej wodzie. Na patelni prazymy bez tłuszczu ziarna sezamu, aż zaczną pachnieć. przeżucamy ziarna do miseczki, a na patelni roztapiamy masło i na gorące wrzucamy ugotowane szparagi. Chwilę podsmażamy, obracając je po czym skaraplamy sokiem z cytryny i posypujemy obficie uprażonymi ziarnami sezamu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 23.05.2011 00:15
może być niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak