Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty włoskiej i marchewki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1/2 główki
marchew 2-3 sztuki
jabłka 2-3 sztuki
cebula 1-2 sztuki
oliwa 1-2 łyżki
sól
cukier
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty włoskiej i marchewki

WYKONANIE:

Kapustę pokroić drobniutko, posypać solą, pokroić cebulę, posypać cukrem, solą i wymieszać, dodać do kapusty, pokropić sokiem z cytryny i mocno wszystko w misce wydusić, dodać potartą drobno marchewkę i na grubych oczkach potarte jabłka, wymieszać, dodać na koniec oliwy i doprawić do smaku.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.12.2013 16:44
bardzo smaczna
gosia1988 01.12.2013 16:56
w sam raz do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak