Ziemniaki faszerowane ryżem

Ziemniaki faszerowane ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    20 dag
  • cebula

    1 szt
  • cebulka dymka posiekana

    3 łyżki
  • ząbek czosnku

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa Przyprawa do zup Kucharek-

    do smaku
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • ziemniaki

  • papryka czerwona

    1 szt
  • ryż

    1 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane w mundurkach ziemniaki przekroić na pół i wydrążyć środki. Cebulę pokroić i zrumienić na oleju, dodać mielone mięso i pokrojoną drobno paprykę. Wszystko wymieszać i smażyć na patelni ok 10 min. Dodać ugotowany ryż i posiekaną cebulkę dymkę, doprawić solą, czosnkiem, pieprzem i przyprawą. Przemieszać dokładnie składniki i łyża nakładać do wydrążonych ziemniaków. Przełożyć na brytfannę, skropić ziemniaki olejem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorian

08.02.2014 21:20
pyszne ziemniaczki

mysza620

25.04.2013 15:59
oooo super , warto spróbowac

Mati13

28.06.2012 21:03
pięknie wyglądają!

magmonika1995

26.05.2012 22:06
super

magmonika1995

26.05.2012 22:06
super

mirosława4

24.05.2012 18:26
rewelacja !

IlonaAlbertos

01.04.2012 18:53
Muszę kiedyś przygotować.

Wafelek2601

23.10.2011 10:24
super

justyna54

23.06.2011 20:31
mniam

plocia

25.08.2010 22:20
wygląda to bardzo apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat