Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryny 3/4 Kostki
cukru 1 1/2 Szklanki
jajko 5 Sztuk
mąka przenna 3 Szklanki
powidła śliwkowe 1 Słoik
kakao 4 łyżki
olej 4 łyżki
mleko 3,2% 1 1/2 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 1/2 łyżeczki
gorzka czekolada 1 sztuka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik

Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, dodać powidła, dodać olej, dodać mąke, dodać sodę, dodać kakao, dolewając mleko na przemian. Na końcu dodać ubitą pianę z białek. Piec 40-50 min 170 stopni C. Na wierzch po upieczeniu polać gorzką czekoladą, rozpuszczoną w kąpieli wodnej z trzema łyżkami mleka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 01.12.2013 18:46
to taki raczej murzynek piernikowy niż piernik, ale może być smaczny
smerfna_chatka 01.12.2013 12:21
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak